Ми вміємо творити красу


Чинники що впливають на ефективність каміна

10.01.2014 13:14

 

Найважливіші чинники, які впливають на продуктивність камінної топки:
           - щільність камери згорання
           - поверхня каміна, яка віддає тепло
           - якість і вологість дров
           - ізоляція будинку
           - спосіб контролю подачі повітря для горіння.

       За допомогою подачі повітря в топку і контролю його вступу, можна зменшити інтенсивність згорання дров.  Існує  три фази горіння дров: 
           - випар води
           - згорання дров, які перетворюються на вугілля
           - згорання вугілля.

       Камінна топка для опалювання може мати вторинну камеру догорання газів у верхній частині топки. Гази можуть виробляти до 60% теплової енергії, що виникла в процесі всього горіння. Камінні топки для опалювання мають бути обладнані додатковою подачею повітря, що робить ефективне догорання газів. Введення додаткового припливу повітря дозволяє зниження температури згорання. Це так зване "чисте згорання", яке піднімає ефективність до 40%.

       З метою досягнення високої ефективності, дрова мають бути сухі. Вологі або мокрі дрова видають меншу теплову потужність і в той же час створюють осідання креозоту в димовому каналі і на стінках топки.
          - 1 кг дров видає приблизно 3800w енергії (продуктивність 100%) 
          - спалюванні 1 кг дров у відкритому каміні видасть 420 W (продуктивність 12%)  
          - спалюванні 1 кг дров закритому декоративному каміні видасть 1900 W (продуктивність 40 - 50%)  
          - спалюванні 1 кг дров в каміні з топкою призначеною для опалювання отримаємо 2800 W (продуктивність 75%).        
Калорійність деревини в основному залежить від її вологості.

 

—————

Назад